På Shanghai motorshow i påskeuken ble bilmerket Grove lansert.  En kinesisk produsent med globale ambisjoner om å bli verdens største hydrogenbilprodusent i løpet av få år.  Bilen de presenterte er det ingen ting å utsette på.  Obsidian er en luksuriøs SUV med firehjulstrekk som har 1200 km rekkevidde og en motoreffekt på 200 kW. Modellen Granit som også ble vist skal komme i produksjon i 2021.

Allerede i år skal Obsidian leveres til Kina, og en avtale er inngått med Clickdrive om distribusjon i Australia og New Zealand.  Det er også signert en avtale om produksjon og distribusjon av bilen i Brasil. Fra 2020 sier de at de skal ha storskala produksjon og at de skal være verdens største hydrogenbilprodusent i 2025.

For de som er godt inne i vitenskapshistorien kjenner kanskje igjen navnet Grove som oppfinneren av brenselcellen.  Interessant link til Tesla som også benytter et viktig historisk navn for sitt merke.  Og kanskje gjør Grove som Telsa og blir den utløsende leverandøren for utbredelsen av hydrogenbilen?

Les mer om den spennede utviklingen her.

Kategorier: Bil