Hyundai NEXO er typegodkjent for taklast og leveres med takrails (flushrails), men per idag finnes det ikke noe originalt Hyundai takstativ til NEXO modellen ifølge en e-post fra Hyundai. Hydrogenbilforeningen har derfor bedt Hyundai om å undersøke om man evt. kan bruke et takstativ til andre Hyundai modeller, ettersom bruk av identiske deler til ulike bilmodeller er vanlig praksis i bilbransjen. Desverre var Hyundai ikke behjelpelig med dette. Thule i Sverige har heller ikke vært villig til å finne en løsning, da vi kontaktet dem.

Vi har derfor tatt saken i egne hender: i samarbeid med butikksjefen Waqas Rashid ved Mekonomen i Oslo testet vi føtter til ulike andre Hyundai modeller en etter en. Vi fant til slutt en fot, som passer nøyaktig.

Det dreier seg om Thule Kit 4062, se bilde og lenke. Den passer egentlig til en Tuscon 5-dr SUV fra 2015 eller til KIA Sportage 5-dr SUV fra 2016, men altså også perfekt til en Hyundai NEXO. Undertegnede har en 2018  modell.

Foten som passer til Hyundai NEXO 2018

Da var det klar for hyttetur med hydrogenbil! Undertegnede testen foten etter ca. 100km og den satt bomfast, hadde ikke flyttet på seg eller kilt seg fast.

NEXO 2018 meodell med takstativ. Det kan også monteres takboks istedenfor skistativ hvis ønskelig.

For ordens skyld skal det nevnes at Mekonomen gjorde oppmerksom på at deler som ikke er anbefalt av leverandøren for en bestemt bilmodell, monteres på eget ansvar.

Lenke til passende del på Thule sine nettsider: her

Mekonomen Oslo i Smalvollveien

Kategorier: Bil