Toyota Mirai 2

Toyota nå klar for å ta nullutslipps brenselcelleteknologien til nye høyder med andre generasjon Mirai, som vist med konseptmodellen på Tokyo Motor Show 2019.

  • Spesialutstilling på Tokyo Motor Show gir et tidlig innblikk i neste generasjon Mirai.
  • Flytter grenser for hydrogens mobilitetspotensial med inntil 30% økt rekkevidde
  • Bygget på Toyotas nye TNGA-plattform som tilrettelegger for overlegne kjøreegenskaper og designfrihet.
  • Videreutvikling av Toyotas brenselscelle-elektriske teknologi (FCEV) forbedrer bilens dynamiske egenskaper og forbruk
  • En bil man ønsker å eie på bakgrunn av ytelser og utseende, ikke utelukkende fordi det er en FCEV

Den nye Mirai er mye mer enn en miljøbil. Den flytter grensene for hydrogendrift og viser potensialet i Toyotas brenselcelleteknologi. Rekkevidden er økt med opptil 30% og den er spennende å kjøre og akselererer raskere. Den er et utmerket eksempel på Toyotas visjon om ren mobilitet og et fremtidig hydrogenbasert samfunn.

DESIGN

Den nye modulære plattformen for bakhjuldrift gir plass til 5 passasjerer i stedet for de nåværende 4, men de store forandringene skyldes de lave linjene, de elegante proporsjonene, det slanke, stramme karosseriet og hjuldimensjonen på 20″, som skaper et kraftfullt og karakteristisk utseende. Konseptmodellen viser også en spesiell, ny blå lakkfinish lag på lag for å oppnå en uvanlig glans og fargedybde.

YTELSER

Den nye modulære plattformen for bakhjuldrift gir ikke bare rom til det avanserte brenselcellesystemet og bakhjulsdriften, men den er også stivere, noe som øker stabiliteten og sammen med det lave tyngdepunktet bidrar til de gode kjøreegenskapene. Den oppgraderte brenselcellestakken sørger for at den nye Mirai har smidig akselerasjon og gir en slepen kjørefølelse. Den er morsom å kjøre på svingete veier, og har samtidig kraft nok til raske etapper på motorveier – og den økte rekkevidden må oppleves.

Ny Mirai forproduksjonsmodellen – foreløpige spesifikasjoner
Lengde (mm)4.975
Bredde (mm)1.885
Høyde (mm)1.470
Akselavstand (mm)2.920
DrivhjulBakhjulsdrift
Passasjerkapasitet5
Rekkeviddeca. 30% lengre enn nåværende modell

Bilen forventes første halvår 2021.

Les mer på toyota.no