TOYOTA MIRAI 2

Den nye Mirai er mye mer enn en miljøbil. Den flytter grensene for hydrogendrift og viser potensialet i Toyotas brenselcelleteknologi. Rekkevidden er økt med opptil 30% og den er spennende å kjøre og akselererer raskere. Den er et utmerket eksempel på Toyotas visjon om ren mobilitet og et fremtidig hydrogenbasert samfunn.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Lengde (mm)4.975
Bredde (mm)1.885
Høyde (mm)1.470
Akselavstand (mm)2.920
DrivhjulBakhjulsdrift
Kg per 10 milIkke oppgittt
Seter5
PrisFra kr. 549 900

INFORMASJON

Toyota nå klar for å ta nullutslipps brenselcelleteknologien til nye høyder med andre generasjon Mirai, som vist med konseptmodellen på Tokyo Motor Show 2019.

  • Spesialutstilling på Tokyo Motor Show gir et tidlig innblikk i neste generasjon Mirai.
  • Flytter grenser for hydrogens mobilitetspotensial med inntil 30% økt rekkevidde
  • Bygget på Toyotas nye TNGA-plattform som tilrettelegger for overlegne kjøreegenskaper og designfrihet.
  • Videreutvikling av Toyotas brenselscelle-elektriske teknologi (FCEV) forbedrer bilens dynamiske egenskaper og forbruk
  • En bil man ønsker å eie på bakgrunn av ytelser og utseende, ikke utelukkende fordi det er en FCEV

DESIGN

Nye Mirai er bygd på den modulære plattformen for bakhjulsdrift som gir plass til 5. Akselavstanden er lengre, samtidig som den er både bredere og lavere. Dette gir et lavere tyngdepunkt og øker stabiliteten. 20″ hjuldimensjoner, elegante proporsjoner og et slankt, stramt karosseri. Til sammen skaper dette et kraftfullt og karakteristisk utseende.

YTELSER

Mirai har null utslipp og bekymringsfri rekkevidde på over 650 km, som er 30% mer enn på forrige versjon. Brenselcelleteknologien benytter en kjemisk reaksjon mellom hydrogen og oksygen til å lage strøm, slik at den elektriske motoren kan drives mest mulig effektivt. Mirai byr på en svært god kjøreopplevelse, den går tilnærmet lydløst, har bakhjulsdrift og akselererer raskt.

INTERIØRTEKNOLOGI
Mirai lukker døren mot trafikkstøyen utenfor og ønsker deg velkommen inn i en rommelig kupé med harmonisk design. Du finner teknologi som «Toyota Teammate Advanced Park» som hjelper deg med vanskelige parkeringer, stor prosjektering av vitale data i frontruten (HUD), trådløs mobillader, AppleCarPlay™ og Android Auto™ og klimakontrollstyring kan utføres via mobiltelefonen.

Bilen ble lansert første halvår 2021.

Les mer på toyota.no

TESTER

Her kan du finne tester og prøvekjøringer fra Hyundai Nexo. En rekke medier har testkjørt bilen og skrevet sine vurderinger

PRIS

Pris på Toyota Mirai ligger nå på:

Fra 549.900 kr